ΑΘΗΝΑ
08:42
|
20.04.2024
Στα 840 εκατ. ευρώ η συνολική αξία της επιδότησης στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιανουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αξία της επιδότησης στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιανουάριο, ανέρχεται σε 840 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διπλάσια από τον μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, για τον Ιανουάριο σε ό, τι αφορά την επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια, η κλιμακωτή επιδότηση διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα είναι 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατηγορία αυτή αφορά 9 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα και έτσι απορροφούμε το 87% της αύξησης, δηλαδή σχεδόν το 90% της αύξησης.
  • Για τη μηνιαία κατανάλωση από 501 έως χίλιες κιλοβατώρες. Η επιδότηση ανέρχεται σε 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν όμως ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για τη μηνιαία κατανάλωση πάνω πάνω από 1001 κιλοβατώρες, η επιδότηση ανέρχεται στα 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα και αφορά 2 στα 100 νοικοκυριά στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, απορροφούμε το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 378 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε:

  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 kWh, η επιδότηση για τον μήνα Ιανουάριο ανέρχεται στα 292 €/ΜWh.
  • Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000 kWh, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 134 €/MWh.
  • Για τους φούρνους η επιδότηση είναι 292 €/MWh
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 330 €/MWh.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα