ΑΘΗΝΑ
14:26
|
06.06.2023
Είπε πως η στάση της Ελλάδας έναντι των μεταναστών έχει φθάσει σε «βάρβαρο επίπεδο» και πως ορισμένοι καταυλισμοί είναι σαν «Ναζιστικά στρατόπεδα». συγκέντρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έμμονη ιδέα έχει γίνει στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η προσπάθεια να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας σε μουσουλμανικές χώρες σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές καθώς σήμερα κατηγόρησε τη χώρα πως η στάση της έναντι των μεταναστών έχει φθάσει σε «βάρβαρο επίπεδο» και πως ορισμένοι καταυλισμοί και χώροι φιλοξενίας τους είναι σαν «ναζιστικά στρατόπεδα» συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ ο Τούρκος Πρόεδρος στο πλαίσιο εγκαινίων του συνεδρίου Συνομοσπονδίας Συνταγματικών Δικαιοδοσιών του Ισλαμικού Κόσμου» στην Κωνσταντινούπολη είπε:

«Η στάση της δυτικής γείτονος Ελλάδας έναντι των μεταναστών έχει φθάσει τώρα σε επίπεδο βαρβαρότητας. Δυστυχώς οι Δυτικές χώρες δεν απαντούν σε αυτή τη βαρβαρότητα της Ελλάδας. Λυπόμαστε όλοι βαθιά από την αδιαφορία στις σπαραξικάρδιες εικόνες από τα σύνορα και τα καταφύγια προσφύγων που θυμίζουν Ναζιστικά στρατόπεδα».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «παρόμοια προσέγγιση» καταγράφεται «στον αγώνα κατά των τρομοκρατών που κρύβονται πίσω από την φράση του αιτούντος πολιτικού ασύλου».

Στη συνέχεια κατηγόρησε χώρες της Δύσης για υποκρισία και ανειλικρίνεια σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια ισχυριζόμενος πως «κλείνουν τις πόρτες στους μετανάστες» ενώ δείχνουν… «υψηλά επίπεδα ανοχής στις τρομοκρατικές ομάδες του ΡΚΚ και των Γκιουλενιστών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Debate: Αν είσαι αριθμολόγος… take five, έχεις πολλά να μας πεις

Κλείδωσε το debate με τη συμμετοχή πέντε πολιτικών αρχηγών

Δυστύχημα στην Καβάλα με νεκρό μοτοσικλετιστή που σφηνώθηκε σε απορριμματοφόρο

Ο φασισμός ξανακατακτά την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα