ΑΘΗΝΑ
03:21
|
05.05.2024
Εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανοί παλεύουν να ζεσταθούν και να μετακινηθούν σε συνθήκες που θυμίζουν Βόρειο Πόλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο μεγάλος χιονιάς που πλήττει φέτος τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο τμήμα των ΗΠΑ αναγκάζοντας περίπου 250 εκατομμύρια Αμερικανούς να αναζητήσουν καταφύγιο σε ζεστά σπίτια, γραφεία ή κλειστούς θερμαινόμενους δημόσιους χώρους για να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα.

Οι προσπάθειες εκατομμυρίων ταξιδιωτών να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες για τις ανάγκες των γιορτών εξελίσσονται σε τιτάνιο άθλο καθώς αρκετοί καλούνται να οδηγήσουν σε συνθήκες σφοδρής χιονοθύελλας ή να περιμένουν για ώρες στα αεροδρόμια μέχρι να βελτιωθούν κάπως οι καιρικές συνθήκες και να πετάξει το αεροπλάνο που θέλουν για τον προορισμό της καρδιάς τους.

హెచ్చరికలు

Σε ορισμένες πολιτείες πάντως τα καιρικά φαινόμενα είναι τόσο επικίνδυνα που έχει εκδοθεί απόφαση για απαγόρευση μη απαραίτητων μετακινήσεων, όπως π.χ. στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που έχει ντυθεί εδώ και μέρες στα λευκά και στο Μέμφις, όπου επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς κρίθηκε πως οι καιρικές συνθήκες συνιστούν «σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

Το θερμόμετρο απόψε, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη έδειχνε μόλις 3 βαθμούς Κελσίου ενώ πριν να ξημερώσει η θερμοκρασία είχε πέσει στους 6 βαθμούς υπό του μηδενός.

Εικόνα

Πάντως, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δε λείπουν καθώς πάνω από δύο κατομμύρια Αμερικανοί έχουν μείνει δίχως ρεύμα καθώς οι σφοδρές χιονοθύελλες έριξαν κάτω κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας ακυρώθηκαν και σήμερα πάνω από 3.500 πτήσεις σε δεκάδες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ καθώς σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θύμιζε Βόρειο Πόλο με το θερμόμετρο να δείχνει 57 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός!

Εικόνα

Φονικός ο χιονιάς

Δεν έλειψαν ούτε οι θάνατοι εξαιτίας τους ψύχους.

Μεταξύ των θυμάτων της κακοκαιρίας ήταν ένας άστεγος άνδρας στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, τέσσερις νεκροί στο Κάνσας από πτώσεις ή τροχαία δυστυχήματα καθώς πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμιο. Επίσης, ένας 84χρονος πέθανε σε τροχαίο στη Νεμπράσκα ενώ οδηγούσε σε κάκιστες καιρικές συνθήκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα