ΑΘΗΝΑ
07:21
|
05.05.2024
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν από μια τεράστια έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων κοντά σε νοσοκομείο ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν από μια τεράστια έκρηξη σε βυτιοφόρο καυσίμων κοντά σε νοσοκομείο ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ, μεταδίδει το BBC.

Το βυτιοφόρο φέρεται να είχε κολλήσει κάτω από μια χαμηλή γέφυρα το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Boksburg, περίπου 100 μέτρα από το Νοσοκομείο Tambo Memorial.

Οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο αφού τμήμα της στέγης κατέρρευσε μετά την έκρηξη.

Το φορτηγό μετέφερε υγραέριο.

«Προφανώς, ένα βυτιοφόρο γεμάτο υγραέριο οδήγησε κάτω από τη γέφυρα του μετρό και κόλλησε εκεί μέσα και λόγω τριβής έπιασε φωτιά», φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Γουίλιαμ Ντλάντι.

Καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, σημειώθηκε μια τεράστια δεύτερη έκρηξη – που καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο – που κατέστρεψε ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο μηχανοκίνητα οχήματα.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς 19 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 15 είναι σταθεροί αλλά σοβαρά τραυματισμένοι, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Μάικλ Κουλίντζι περιέγραψε την έκρηξη ως «περισσότερο σαν βόμβα» και είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είχε δει τη φωτιά κάτω από τη γέφυρα.

Μία άλλη μάρτυρας, η Ζαν Μαρί Μπουισιέν, είπε ότι είδε «τεράστιες φλόγες περίπου στις 06:35 τοπική ώρα (04:35 GMT) και σκέφτηκε ότι «είναι σαν 6,5 Ρίχτερ», σύμφωνα με το Reuters.

Πλάνα που προφανώς τραβήχτηκαν αμέσως μετά την έκρηξη δείχνουν έναν αριθμό ζαλισμένων και καμένων ανθρώπων να σκοντάφτουν γύρω από μια κατοικημένη περιοχή κοντά στο επίκεντρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα