ΑΘΗΝΑ
01:27
|
28.04.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει στα χέρια του έγγραφο με τα ονόματα όλων των βασικών Αμερικανών αξιωματούχων που επιβλέπουν το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει στα χέρια του έγγραφο με τα ονόματα όλων των βασικών Αμερικανών αξιωματούχων που επιβλέπουν το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα της Ουκρανίας, δήλωσε το Σάββατο ο Αρχηγός της Ρωσικής Δύναμης Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, αντιστράτηγος Ίγκορ Κιρίλοφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην διευθυντής του DTRA [Οργανισμός Μείωσης Αμυντικών Απειλών] Κένεθ Μάιερς, η εκτελεστικός αντιπρόεδρος του venture fund In-Q-Tel που ελέγχεται από τη CIA, Τάρα Ο΄Τουλ, ο πρώην επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ Τόμας Φρίντεν, ο πρώην Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας Φράνσις Κόλινς, ο πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μνήμης Batelle Τζέφρι Γουάντσγουορθ, ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer και πρόεδρος του παγκόσμιου τμήματος έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της εταιρείας και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι», δήλωσε ο Κιρίλοφ.

Αυτά τα δεδομένα περιέχονται στη διευρυμένη έκθεση της DTRA για τη δραστηριότητα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος της άμυνας.

«Όλοι αυτοί είναι δικαιούχοι των βιολογικών προγραμμάτων του Πενταγώνου και συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, οι ηγέτες του οποίου είναι οι ιδεολόγοι των στρατιωτικών βιολογικών ερευνών και οι δημιουργοί μυστικών σχεδίων ξεπλύματος κεφαλαίων προς το συμφέρον ενός στενού κύκλου εκπροσώπων της αμερικανικής ελίτ.» τόνισε ο Κιρίλοφ.

Το ερώτημα γιατί τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται σε παράνομες στρατιωτικές βιολογικές έρευνες στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να απευθυνθεί ακριβώς σε αυτούς τους αξιωματούχους, είπε.

Τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια εκτελούν εργασίες για την ενίσχυση της επίδρασης παθογόνων μικροοργανισμών χωρίς τον κατάλληλο έλεγχο, είπε ο Κιρίλοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος άμυνας επικαλέστηκε τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και Ύπατο Εκπρόσωπο για Υποθέσεις Αφοπλισμού, Ιζούμι Νακαμίτσου, ο οποίος είπε πριν από την 9η Διάσκεψη Αναθεώρησης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα ότι δεν υπήρχε σωστή διαδικασία ελέγχου της συμμόρφωσης με τη Σύμβαση. Όπως είπε, υπήρχαν πολλές γκρίζες ζώνες, ειδικά όταν αυτό αφορούσε έρευνες που γίνονταν σε εργαστήρια.

«Ως παράδειγμα τέτοιων μελετών είναι η εργασία που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εντατικοποίηση της επίδρασης παθογόνων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός τεχνητού παράγοντα της μόλυνσης από τον κορονοϊό στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, ο ληφθέν τροποποιημένος ιός είχε 80% θνησιμότητα και προκάλεσε άτυπα νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες», είπε ο αξιωματούχος της άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα