ΑΘΗΝΑ
06:34
|
27.04.2024
Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμφωνία 20 εκ. δολαρίων με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες σε τρόφιμα στην Υεμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμφωνία 20 εκατομμυρίων δολαρίων με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες σε τρόφιμα για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Υεμένη, αναφέρει το Anadolu.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Αρωγής και Ανθρωπιστικής Δράσης King Salman ανέφερε ότι η συμφωνία συνεργασίας στοχεύει «να καλύψει τις βασικές επισιτιστικές ανάγκες των πιο ευάλωτων ομάδων στην Υεμένη».

Σύμφωνα με τη συμφωνία, 16.908 τόνοι αλεύρου σίτου θα διανεμηθούν σε 524.847 Υεμενίτες σε επτά επαρχίες της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρα, δήλωσε ο Άχμεντ αλ Μπάιζ, βοηθός γενικός επόπτης του κέντρου για τις επιχειρήσεις και τα προγράμματα.

Το WFP, από μέρους του, χαιρέτισε τη συνεισφορά της Σαουδικής Αραβίας στους άπορους στην Υεμένη.

«Η υποστήριξη από το Κέντρο Αρωγής του Βασιλιά Σαλμάν βοήθησε να αποφευχθεί ο λιμός», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ράγκαν, εκπρόσωπος

«Η υποστήριξη από το Κέντρο Αρωγής του Βασιλιά Σαλμάν βοήθησε να αποφευχθεί ο λιμός», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ράγκαν, εκπρόσωπος και διευθυντής του WFP στην Υεμένη. «Βλέπετε την απελπισία να πάρουν φαγητό στα πρόσωπα των ανθρώπων και αυτή η συνεισφορά έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις οικογένειες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Η Υεμένη έχει κατακλυστεί από βία και αστάθεια από το 2014, όταν οι αντάρτες Χούθι κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.

Η σύγκρουση έχει δημιουργήσει μία από τις χειρότερες ανθρωπογενείς ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, με σχεδόν το 80% της χώρας να χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία και περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν από την πείνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα