ΑΘΗΝΑ
15:14
|
19.05.2024
Για πρώτη φορά από το 2017 με επανδρωμένα αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας, στον ουρανό της Σεούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε μικρά βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, χθες Δευτέρα, με ένα να φτάνει μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας, Σεούλ, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός της Νότιας Κορέας εκτόξευσε περίπου 100 βολές από αντιαεροπορικά όπλα μικρού διαμετρήματος σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα UAV, ενώ κινητοποίησε και μαχητικά, ελικόπτερα μάχης και άλλα αεροσκάφη. Ένα από αυτά, ένα ελαφρύ εκπαιδευτικό αεροσκάφος, συνετρίβη κατά την απογείωση για άγνωστους λόγους.

«Ο στρατός μας θα απαντήσει διεξοδικά και αποφασιστικά σε αυτήν την βορειοκορεατική πρόκληση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Λι Σεουνγκ-ο, διευθυντής επιχειρήσεων στο Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Το περιστατικό θα μπορούσε να είναι ένα επικίνδυνο βήμα που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στη χερσόνησο, καθώς τα βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συχνά παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας έως το 2017, αλλά στη συνέχεια αυτό σταμάτησε λόγω της σχετικής αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Τα βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η ταχεία ανταπόκριση από τον Νότο ήρθαν τρεις ημέρες αφότου ο Βορράς εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στην τελευταία από τις επαναλαμβανόμες δοκιμές όπλων του φέτος. Οι εκτοξεύσεις της Παρασκευής θεωρήθηκαν ως διαμαρτυρία για τις κοινές αεροπορικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ τις οποίες η Βόρεια Κορέα θεωρεί ως πρόβα εισβολής.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι πραγματοποίησε σημαντικές δοκιμές που απαιτούνται για την απόκτηση του πρώτου κατασκοπευτικού δορυφόρου της και ενός πιο ευέλικτου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα