ΑΘΗΝΑ
00:19
|
10.06.2026
Αφορμή έδωσε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τις διώξεις κατά Δημητρά και Όλσεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν προσδίδουν ασυλία σε ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές, όπως η παράνομη διακίνηση μεταναστών ή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος η «ταμπέλα ΜΚΟ» και ο «ακτιβισμός» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Αφορμή έδωσε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τις διώξεις κατά του Παναγιώτη Δημητρά από το αμφιλεγόμενο «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι» και του Τόμι Όλσεν από την επίσης αμφιλεγόμενη οργάνωση «Aegean Boat Report».

Ο Μηταράκης τόνισε ότι επί των συγκεκριμένων υποθέσεων, ο μόνος αρμόδιος να κρίνει, σε κράτη δικαίου, «είναι η δικαιοσύνη, και όχι φορείς και δημοσιογράφοι».

Τα ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρονται στη διεθνή «ανησυχία» που προκαλούν οι συγκεκριμένες διώξεις αλλά και λεγόμενες «πρακτικές φίμωσης και ποινικοποίησης οργανώσεων».

Έντονες (κυρίως αρνητικές) αντιδράσεις πάντως προκάλεσε στο Τουίτερ και η στάση του υπουργού Μετανάστευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα