ΑΘΗΝΑ
06:37
|
20.04.2024
Ανεπίσημα εντείνεται στο παρασκήνιο η κούρσα διαδοχής του 87χρονου Παλαιστίνιου ηγέτη που έχει αρχίσει εδώ και καιρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φίλια πυρά» αντιμετωπίζει ο 87χρονος Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς καθώς η αντίπαλη πολιτική παράταξη της Χαμάς, που διοικεί την αποκλεισμένη (εδώ και μιάμιση δεκαετία) Λωρίδα της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ένας από τους πιθανούς διαδόχους του στην ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής, ο 62χρονος Χουσεΐν αλ Σέικχ ακούγεται να αναφέρεται υποτιμητικά σε βάρος τού.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου ΑΡ, ο Χουσεΐν αλ Σέικχ που τον περασμένο Φλεβάρη διορίστηκε από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» (PLO), ακούγεται να μιλά υποτιμητικά για τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σε ένα από αυτά σύντομα ηχητικά αρχεία (που δημοσιοποιήθηκαν δίχως να είναι ξεκάθαρο το γενικότερο πλαίσιο στιχομυθίας) ο αλ Σέικχ διαμαρτύρεται εντόνως για την διαχείριση της εξουσίας από τον Μαχμούτ Αμπάς την οποία κατέχει από το 2006 απαγορεύοντας με διάφορες αφορμές ή προσχήματα τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σε ένα τρίλεπτο ηχητικό ντοκουμέντο ο Χουσεΐν αλ Σέικχ ακούγεται να λέει ότι ο Αμπάς είναι «συνέταιρος στο χάος που έχει συμφέρον να το διατηρεί».

Ο ήχος πάντως δεν είναι πολύ καθαρός δίνοντας την εντύπωση πιθανού προϊόντος «μονταζιέρας» με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων προς πάσα κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης και της πρόκλησης δημόσιου διαλόγου για την αλλαγή ηγεσίας στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Παρόμοιο ηχητικό υλικό είχε πάντως δοθεί στη δημοσιότητα με αφορμή τον φονικό ξυλοδαρμό γνωστού επικριτή του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς το καλοκαίρι του 2021 από άνδρες των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Πάντως, ούτε εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά ούτε και ο άμεσα θιγόμενος Χουσεΐν αλ Σέικχ απάντησαν στις ερωτήσεις του πρακτορείου ΑΡ για σχόλιο επί του θέματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα