ΑΘΗΝΑ
22:51
|
03.05.2024
Τόνισε πάντως πως η μόνιμη εξαφάνιση του παθογόνου είναι απίθανη, αφού παρά τους εμβολιασμούς, ο ιός θα επιστρέφει πάντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανδημία του κορονοϊού «έχει τελειώσει» και τώρα «βιώνουμε το πρώτο ενδημικό κύμα του ιού SARS-CoV-2» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite στο Βερολίνο και σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Κρίστιαν Ντρόστεν.

Σύμφωνος με την εκτίμηση του διακεκριμένου καθηγητή εμφανίστηκε στη συνέχεια και ο Γερμανός υπουργός Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD), αν και προειδοποίησε ότι «η άμεση άρση όλων των μέτρων θα συνιστούσε απροσεξία».

Ο Ντρόστεν «έχει δίκιο ότι έχουμε περάσει στην ενδημική κατάσταση των κυμάτων κορονοϊού, τα οποία επηρεάζουν πλέον μόνο τμήματα του πληθυσμού», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τη χρήση μάσκας ή την απομόνωση.

Όπως εξήγησε: «Οι κλινικές είναι γεμάτες, το προσωπικό τους υπερφορτωμένο, οι θάνατοι πολλοί και ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μόνιμη εξαφάνιση του παθογόνου είναι απίθανη, παρά τα προστατευτικά μέτρα και τους εμβολιασμούς και έτσι ο ιός θα επιστρέφει πάντα, αλλά πιθανότατα μακροπρόθεσμα μόνο με ήπια συμπτώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα