ΑΘΗΝΑ
04:02
|
19.04.2024
Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, όταν είναι να γίνει μία δουλειά σε βάρος του περιβάλλοντος, τότε γίνονται έργα ακόμη και προπαραμονή Χριστουγέννων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γίνονται δημόσια έργα…χριστουγεννιάτικα; Στην περίπτωση της περιοχής «Παχιά Άμμος» στο Σταυρό του Ακρωτηρίου Χανίων η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι».

Σύμφωνα με καταγγελία και ανάρτηση που έκανε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό  στο Τουίτερ ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, στη συγκεκριμένη περιοχή όπου γεννούν θαλάσσιες χελώνες έριξαν, προπαραμονή Χριστουγέννων,μπετόν, προκειμένου να κατασκευαστεί αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 επισημαίνει πως πριν λίγες μέρες κάτοικοι της περιοχής υποχρέωσαν νομικά τον εργολάβο να επιστρέψει έξι φορτηγά άμμο στην παραλία από την οποία είχε παράνομα αφαιρέσει.

Ο Κρίτων Αρσένης τονίζει επίσης πως οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί από την όποια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το έργο, ενώ ο φορέας του έργου (ΔΕΥΑΧ) δεν τους δημοσιοποιεί τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) παρόλο που επανειλημμένα την έχουν ζητήσει.

Η καταγγελία των Χανιωτών

Προηγήθηκε καταγγελία από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού Χανίων Κρίτης για παράνομη αμμοληψία από την κοραλλιογενή άμμο των χελωνών caretta caretta κατά τη διάρκεια εσκαφής για την χωροθέτηση αντλιοστασίου στην παραλία Παχιά Άμμος.

Η επιτροπή κατοίκων της περιοχής έκανε στη συνέχεια καταγγελία στην τοπική αστυνομία, στο λιμεναρχείο ώστε να γίνει η άμεση επέμβασή τους και να σταματήσουν οι χωματουργικές δραστηριότητες. Σημείωσαν δε με ανακοίνωσή τους πως η παράνομη αμμοληψία σε προστατευόμενη περιοχή έγινε «με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΥΑΧ».

Η εταιρία από τη μεριά της αντέκρουσε τις καταγγελίες ισχυριζόμενη (απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου των «Χανιώτικων Νέων»)  ότι δεν υπάρχει παρανομία. Στελέχη της που επικοινώνησαν με τα «Χανιώτικα Νέα» υποστήριξαν πως ακολουθείται το πλάνο που  έχει δοθεί από την ΔΕΥΑΧ και τηρείται αυστηρά η νομοθεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα