ΑΘΗΝΑ
03:38
|
19.04.2024
Στόχος της Τουρκίας να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, την ανακάλυψη κοιτάσματος 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε 58 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, στο οικόπεδο Τσαϊτζούμα 1» ανέφερε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός όγκος φυσικού αερίου που έχει ανακαλύψει η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα ανέρχεται τώρα σε 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) μετά τον εντοπισμό του νέου κοιτάσματος, αλλά και την προς τα πάνω αναθεώρηση σε 625 bcm, απο 540, για το κοίτασμα Σακαράια, στο οποίο λειτουργούν πλέον 13 πηγάδια γεώτρησης

Επισημαίνοντας ότι η εμπορική αξία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα αγγίζει το 1 τρισ. δολάρια, ο Ερντογάν επανέλαβε εμφατικά τον στόχο της Τουρκίας να ανεξαρτητοποιηθεί από το ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατόν.

«Οι νέες γεωτρήσεις μας θα ανοίξουν τον δρόμο για παρόμοιες σε άλλα, γειτονικά οικόπεδα. Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέντρο Κατάρτισης τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στο Περιστέρι

Πιθανές γεωτρήσεις εντός ΑΟΖ ως το 2025 λέει η Σδούκου

Στρατηγική συνεργασία ομίλου ΔΕΗ και MYTILINEOS

Ρεύμα: Αμετάβλητα τα πράσινα τιμολόγια για τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα