ΑΘΗΝΑ
09:05
|
26.04.2024
Η κυβέρνηση της Ντίνα Μπολουάρτε ανακοίνωσε ότι προχωρά στην καθαίρεση 312 τοπικών αιρετών και διορισθέντων αξιωματούχων, επειδή στηρίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της ορισθείσας προέδρου του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, ακύρωσε τον διορισμό 312 υπονομαρχών σε 23 περουβιανές περιφέρειες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπολουάρτε, «αυτοί οι αξιωματούχοι, αντί να ανταποκρίνονται στις καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές για τα καθήκοντα του Επαρχιακού Υπονομάρχη, αντί να εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται το κράτος, όπως ορίζει ο νόμος, είχαν διαφορετικούς βαθμούς συμμετοχής στην λαϊκές διαδηλώσεις».

Το υπουργείο δήλωσε ότι «αφού ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με ενέργειες αυτών των υπονομαρχών της περιφέρειας που διορίστηκαν από τον πρώην πρόεδρο Καστίγιο, που λειτούργησαν ως οργανωτές, υποκινητές ή συμμετέχοντες στις βίαιες διαδηλώσεις, η κατάσταση αυτών των αξιωματούχων αξιολογήθηκε και διατάχθηκε ο τερματισμός των υπηρεσιών τους».

Οι απολυθέντες δημόσιοι λειτουργοί πρέπει «να παραδώσουν τις θέσεις τους και να υποβάλουν τις ένορκες δηλώσεις περιουσίας και εισοδήματός τους, καθώς και τις ένορκες δηλώσεις συμφερόντων τους, για να προχωρήσουν οι αντίστοιχες ελεγκτικές διαδικασίες».

Η Ντίνα Μπολουάρτε την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τα αριστερά κόμματα και τους εκλεγμένους και διορισμένους αξιωματούχους τους ότι βρίσκονται «πίσω από τον βανδαλισμό», αναφερόμενη στις λαϊκές διαδηλώσεις κατά τις οποίες σχεδόν 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και για την καταστολή των οποίων η πρόεδρος κήρυξε επιπλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα