ΑΘΗΝΑ
09:39
|
30.03.2023
Αγωγές κατά της νέας διοίκησης του Twitter ετοιμάζουν πολλές δεκάδες απολυμένοι υπάλληλοι της εταιρίας θεωρώντας πως έχασαν τη δουλειά τους με υποκειμενικά κριτήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομικά προσφεύγουν κατά της νέας διοίκησης του Twitter δεκάδες απολυμένοι υπάλληλοι του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης που έχασαν τη δουλειά τους και ορισμένοι και την χρηματική αποζημίωση της απόλυσης αφότου αυτό έπεσε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ.

Στις αγωγές των δεκάδων απολυμένων  η νέα διοίκηση κατηγορείται πως τους απέλυσε με κριτήρια που σχετίζονται με το φύλο ή την οικογενειακή τους κατάσταση ή την χρήση νόμιμης άδειας μετ’ αποδοχών που είχαν ζητήσει.

Ορισμένες καταγγελίες αφορούν το γεγονός πως οι περισσότερες απολύσεις έγιναν σε βάρος γυναικών, ή μονογονεϊκών οικογενειών ή σε βάρος εργαζομένων που βρίσκονταν νομίμως σε ιατρική ή γονική άδεια.

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των εργαζομένων στο Twitter αφότου ανέλαβε ο Μασκ είναι απίστευτα σκανδαλώδης και θα κάνουμε χρήση κάθε διαθέσιμης οδού για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσουμε την αποζημίωση που τους οφείλεται.

Δικηγόροι των απολυμένων μιλώντας στο CNN ανέφεραν πως αρκετές περιπτώσεις απολύσεων και νομικής προσφυγής κατά της νέας διοίκησης του Τουίτερ αφορούν γυναίκες, άτομα με αναπηρία, συμβασιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες και εργαζόμενους που δούλευαν στην εταιρία εξ αποστάσεως βάση συμβολαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νότια Κορέα: Παραμένει ο κίνδυνος από τη Φουκουσίμα

Φωτιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες με δέκα νεκρούς

Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι των ΗΠΑ

Επιστρέφει στη Βραζιλία ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα