ΑΘΗΝΑ
05:16
|
04.05.2024
Πλάνα από κάμερες ασφαλείας ξενοδοχείου στα έγγραφα της έρευνας των βελγικών αρχών - Ο Παντσέρι, ο Τζόρτζι και η συνάντηση στο λόμπι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς προχωρούν οι έρευνες των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες με πλάνα από μια συνάντηση μεταξύ του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, του Αντόνιο Παντσέρι και μιας ομάδας Καταριανών με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας της χώρας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι φωτογραφίες, που σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, περιέχονται στα στοιχεία της έρευνας της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, προέρχονται από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου Steigenberger Wiltcher, στο κέντρο των Βρυξελλών, στον τέταρτο όροφο του οποίου έκλεισε σουίτα ο Καταριανός υπουργός στις 9 του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την La Repubblica, την επομένη το απόγευμα, 10 Οκτωβρίου, έφτασαν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συναντηθούν με τους Καταριανούς, οι Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και Φραντζέσκο Τζιόρτζι. Ο πρώτος κρατούσε έναν λεπτό χαρτοφύλακα και ο δεύτερος έσπρωχνε ένα καρότσι, πιθανότατα με την κόρη του, παιδί της σχέσης του με την Εύα Καϊλή.

Τα βίντεο που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα, δείχνουν ότι κάποια μέλη της αποστολής του Κατάρ γνώριζαν ήδη τους δύο Ιταλούς. Ένα άτομο συγκεκριμένα επιδεικνύει κάποια οικειότητα με τον Τζιόρτζι. Τα επόμενα πρακτικά της έρευνας, που αποκαλύπτει η La Repubblica, αναφέρουν τα πήγαινε-έλα ανάμεσα στα δωμάτια στον τέταρτο όροφο και οι ερευνητές κάνουν μια λεπτομερή αναφορά. Στην ομάδα στο λόμπι προστίθεται κάποια στιγμή ένα μέλος της αποστολής του Κατάρ με λευκό παντελόνι. Οι τέσσερις ανεβαίνουν στο ασανσέρ. Είναι 6:00 το απόγευμα και οι κάμερες εστιάζουν στον όροφο όπου διαμένουν οι Καταριανοί: ένας άλλος άνδρας εμφανίζεται στο διάδρομο που ήταν μέρος της αντιπροσωπείας από τη Ντόχα ενώ σπρώχνει ένα είδος μεγάλου τρόλεϊ.

Μισή ώρα αργότερα, γύρω στις 18.30, ο Τζιόρτζι φεύγει από το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι. Στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά στο λόμπι, όπου χαιρετάει κάποιον από μακριά. Είναι ένα πρόσωπο που οι ερευνητές ορίζουν ως «οικείο» στον Τζιόρτζι, γιατί «δείχνει με το δάχτυλο το κοριτσάκι από μακριά». Για ποιον πρόκειται; Το σίγουρο είναι ότι μετά από λίγα λεπτά ο Τζιόρτζι επιστρέφει στον τέταρτο όροφο και αυτή τη φορά είναι μόνος. Σχεδόν μια ώρα αργότερα, οι δύο Ιταλοί και ο άνδρας με το λευκό παντελόνι βγαίνουν από τη σουίτα. Οι ερευνητές παρατηρούν ότι η τσάντα του Παντσέρι “φαίνεται πιο χοντρή από όταν έφτασε“. Μπροστά στον ανελκυστήρα, ο άνδρας που φαινόταν στις προηγούμενες εικόνες με μια βαλίτσα αγκαλιάζει τον Τζιόρτζι πριν επιστρέψει στη σουίτα.

Τι συνέβη όμως εκείνη τη μιάμιση ώρα στο ξενοδοχείο; Τι είπαν ο Παντσέρι, ο Τζιόρτζι και η αποστολή του Κατάρ; Οι Ιταλοί συναντήθηκαν απευθείας με τον υπουργό Εργασίας της Ντόχα; Ναι το έκαναν. Ο ίδιος ο Τζιόρτζι θα το επιβεβαιώσει στους ανακριτές, την πρώτη φορά που ανακρίνεται μετά τη σύλληψή του. «Συναντηθήκαμε με τον Παντσέρι, τον Αλγερινό και τον Υπουργό Εργασίας», λέει.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι συναντιούνται στο ξενοδοχείο των Βρυξελλών; «Δεδομένης της διεθνούς έντασης που είχε προκύψει με το Παγκόσμιο Κύπελλο και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από το Κατάρ, ο Παντσέρι τους συνάντησε για να τους εξηγήσει πώς πρέπει να τοποθετηθούν. Πρότεινε να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και να οργανώσουν μια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου. Σκοπός της συνάντησης πρόσωπο με πρόσωπο ήταν «να προετοιμαστεί ο υπουργός για αυτή την ακρόαση» φέρεται να τόνισε ο Τζιόρτζι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα