ΑΘΗΝΑ
05:34
|
24.04.2024
Η Τουρκία παζαρεύει με τη Ρωσία την κλιμάκωση των επιθέσεων στη Βόρεια Συρία χρησιμοποιώντας κάθε γεγονός ή πρόσχημα σε βάρος των Κούρδων μαχητών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι της οργάνωσης YPG των Κούρδων της Συρίας φέρεται πως σκότωσαν δύο γυναίκες από τη φυλή Αλ-Μπαγκάρα στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ της ανατολικής Συρίας, σύμφωνα με τοπικές πηγές, που επικαλείται τουρκόφιλος συντάκτης του Middle East Monitor.

Τα θύματα φέρεται πως ήταν από το χωριό Σουρ της επαρχίας και ο θάνατός τους προκάλεσε διαδήλωση κατοίκων της περιοχής που αφαίρεσαν τα οδικά σημεία ελέγχου της οργάνωσης YPG στα χωριά Σουρ και Χισάν Κισρέ της Ντέιρ εζ-Ζορ και απέκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν με Ρώσους ομολόγους του την πιθανότητα για άνοιγμα του εναέριου χώρου της βόρειας Συρίας προκειμένου να εξαπολύσει κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των Κούρδων μαχητών της οργάνωσης YPG

Τις διαβουλεύσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για το θέμα αυτό επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις εναντίον των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στη βόρεια Συρία και εδώ και μήνες απειλεί να τις κλιμακώσει αλλά προσκρούει στις έντονες αντιδράσεις Ρωσίας και ΗΠΑ που θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Παρόλα αυτά επιχειρεί να το πετύχει με κάθε μέσο αξιοποιώντας μεταξύ άλλων την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη της 13ης Νοέμβρη για την οποία κατηγορεί δίχως την παραμικρή ουσιαστική απόδειξη τους Κούρδους μαχητές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ακάρ επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σχετικά με την απειλούμενη στρατιωτική επιχείρησή της. «Συζητάμε με τη Ρωσία όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος του εναέριου χώρου», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα