ΑΘΗΝΑ
19:29
|
08.06.2026
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιο Όρος από το 2011.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σήμερα και αύριο 29 Δεκεμβρίου.

Σήμερα Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους θα υποδεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Ν. Δένδια στο κτίριο της διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και επίσκεψή του στις μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τις μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιο Όρος από το 2011, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Δένδιας στη σύνοδο υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στην Κύπρο

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Θεόφιλου των Ιεροσολύμων στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών  

Προσωρινή «παύση» επιθέσεων μεταξύ Ιράν-Ισραήλ… με το βλέμμα και των δύο στον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ (upd)

Θραύσματα drone μετά από έκρηξη στη Μολδαβία-Κατάρριψη drone στον εναέριο χώρο της Λετονίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα