ΑΘΗΝΑ
06:29
|
06.05.2024
Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου συνεδριάζει τις επόμενες ώρες υπό την προεδρία του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Συναγερμό» στα αρμόδια επιτελεία της κυβέρνησης προκαλεί ο σεισμός που καταγράφηκε το μεσημέρι στα Ψαχνά Ευβοίας με μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και ανησύχησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο συγκαλείται εκτάκτως η «Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου» με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου αναμένεται ως εκ τούτου να συνεδριάσει τις επόμενες ώρες υπό την προεδρία του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιου Λέκκα,  που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα με την ιδιότητα του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει έρθει σε επαφή με την δήμαρχο της Χαλκίδας, ώστε να πραγματοποιηθεί συντονιστικό εκεί, στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς και στελέχη του ΟΑΣΠ, ώστε να εξεταστούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή έπειτα από την σεισμική δόνηση.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής είναι ήδη σε επιφυλακή ενώ επί του παρόντος δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα