ΑΘΗΝΑ
23:08
|
27.04.2024
Δόθηκε άδεια να αποβιβάσει τους 113 μετανάστες στο λιμάνι της Ραβέννας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία όρισε στο Ocean Viking, το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Méditerranée το οποίο εκτελεί αποστολές έρευνας και διάσωσης, ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει τους 113 ανθρώπους που διέσωσε στην πρώτη του επιχείρηση στη Μεσόγειο αφότου ελλιμενίστηκε στη Γαλλία τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε η ΜΚΟ χθες Τρίτη.

Το σκάφος πλέει προς την κατεύθυνση της Ραβέννας στην βορειοανατολική Ιταλία, την οποία του υπέδειξαν οι ιταλικές αρχές ως ασφαλές λιμάνι, διευκρίνισε η ΜΚΟ, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι για να φτάσει εκεί απαιτείται να ταξιδέψει τέσσερις ημέρες.

Οι μετανάστες πάνω στο πλοίο διασώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στα διεθνή χωρικά ύδατα, στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, κοντά στη λιβυκή ζώνη, ανέφερε η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Καθώς κατευθυνόμαστε προς βορρά, φοβόμαστε πως άλλοι άνθρωποι σε κίνδυνο στη θάλασσα δεν θα μπορέσουν να διασωθούν», τόνισε η SOS Méditerranée, παρότι παραδέχθηκε πως τα μέλη της αισθάνονται ανακούφιση «για τους διασωθέντες» πάνω στο Ocean Viking.

Ανάμεσά τους είναι «23 γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες είναι έγκυες, περίπου τριάντα ασυνόδευτοι ανήλικοι και τρία βρέφη», το μικρότερο από τα οποία δεν είναι παρά ηλικίας τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ με έδρα τη Μασαλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα