ΑΘΗΝΑ
20:06
|
28.04.2024
Ο Καβαλά και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες μπορούν τώρα να προσφύγουν στο τουρκικό Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ισόβια καταδίκη του 65χρονου Τούρκου επιχειρηματία και ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Οσμάν Καβαλά, επικύρωσε σήμερα το απόγευμα τουρκικό εφετείο.

Ο Καβαλά, που κατηγορήθηκε για απόπειρα «ανατροπής» της κυβέρνησης Ερντογάν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, δεν ήταν ο μόνος που άκουσε την επικύρωση της ισόβιας κάθειρξης. Το ίδιο συνέβη και σε άλλους επτά συγκατηγορούμενους του που έχουν στην πλάτη τους πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Ο Καβαλά και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες μπορούν τώρα να προσφύγουν στο τουρκικό Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι τρεις συνήγοροί του είπαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή του πελάτη τους, ενώ κατήγγειλαν και τη σκληρότητα του κράτους σε αυτή τη μαραθώνια δίκη, την οποία θεωρούν πολιτική δίωξη.

Ο Καβαλά συνελήφθη στα τέλη Απριλίου και ο ίδιος κατήγγειλε ότι υποβάλλεται σε μια «δικαστική δολοφονία». Η υπόθεσή του προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Άγκυρας με δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καλέσει πολλές φορές την Τουρκία να αφήσει αμέσως ελεύθερο τον Οσμάν Καβαλά, μετά την έκδοση μιας απόφασης σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα