ΑΘΗΝΑ
14:12
|
19.04.2024
Σε θύματα και στις οικογένειές τους θα δοθούν αποζημιώσεις για τις επιθέσεις που δέχθηκαν από ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες της Κολομβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 27 Ιανουαρίου, το Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων της Κολομβίας θα παράσχει 5,7 δολάρια ΗΠΑ ως αποζημίωση σε 8.287 θύματα των παραστρατιωτικών ομάδων Central Bolivar, Mineros και Libertadores del Sur.

Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει στην παραλιακή πόλη της Σάντα Μάρτα, όπου τα θύματα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας κέρδισαν δικαστικές ποινές στο πλαίσιο του νόμου για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, που σχετίζεται με την αποστράτευση των Ενωμένων Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Κολομβίας (AUC ), η μεγαλύτερη και πιο αιματηρή παραστρατιωτική ομάδα.

Το Ταμείο Θυμάτων έλαβε πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό της Κολομβίας (700.000 δολάρια ΗΠΑ) και από περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από μέλη παραστρατιωτικών ομάδων (5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Αυτή θα είναι η πρώτη διανομή πόρων από το Ταμείο Θυμάτων από το 2019 και θα ωφελήσει άτομα που υποβλήθηκαν σε αναγκαστικό εκτοπισμό, εξαφάνιση, απαγωγές, βασανιστήρια και σεξουαλική βία, αλλά και θα αποζημιώσει οικογένειες θυμάτων που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια των πράξεων παροχής δικαστικής αποζημίωσης, οι αρχές της Κολομβίας θα πραγματοποιήσουν επίσης δραστηριότητες για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας των θυμάτων, θα υποστηρίξουν την ψυχοκοινωνική θεραπεία και θα συμβουλεύσουν τους ανθρώπους για το πώς να επενδύσουν σωστά τους πόρους για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Τον τελευταίο χρόνο η Εισαγγελία παρέδωσε στο Ταμείο Θυμάτων 329 περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από τους παρακρατικούς. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται επί του παρόντος σε περίπου 82,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το σύστημα Δικαιοσύνης και Ειρήνης ξεκίνησε το 2006 όταν αποστρατεύτηκαν οι παραστρατιωτικοί της AUC, αποδεχόμενοι ποινές οκτώ ετών φυλάκισης με αντάλλαγμα τη συνεργασία για τη διαλεύκανση εγκλημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα