ΑΘΗΝΑ
00:05
|
20.09.2024
«Όλα εξελίσσονται ομαλά» κατά τον σεισμολόγο, Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στο ΑΠΕ μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» από τον σημερινό σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου που συνεδρίασε εκτάκτως με αίτημα του αρμόδιου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής και του ΟΑΣΟ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μετέφερε το συμπέρασμα των μελών της επιτροπής, πως δηλαδή, μετά το σημερινό σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας δεν υπάρχει επί του παρόντος λόγος ανησυχίας.

«Όλα εξελίσσονται ομαλά» επισημαίνοντας πως η επιτροπή δεν αποφάσισε εάν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός καθώς «η φύση θα αποφασίσει για αυτό».

Κ.Παπαζάχος: Ψυχραιμία

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, συνέστησε προσοχή «αλλά όχι ιδιαίτερο πανικό».

Τόνισε ότι «είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών». Θεωρητικά, πρόσθεσε, το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και έξι Ρίχτερ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα,  μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο.

Ο Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα