ΑΘΗΝΑ
12:43
|
25.04.2024
Από 4% σε 0% στα βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, τυρί και λαχανικά, και από 10% σε 5% για το λάδι και τα ζυμαρικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα καταργήσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας στα βασικά είδη διατροφής για έξι μήνες ως μέρος μιας σειράς νέων μέτρων για να βοηθήσει τους πολίτες της να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι ο ΦΠΑ θα μειωθεί από 4% σε 0% στα βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, τυρί και λαχανικά, και από 10% σε 5% για το λάδι και τα ζυμαρικά.

Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης μια εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 27.000 ευρώ για να αντισταθμίσει την αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Το νέο πακέτο βοήθειας κατά της κρίσης ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές δαπάνες της κυβέρνησης για μέτρα βοήθειας στα 45 δισ. ευρώ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πολλαπλά πακέτα βοήθειας για να βοηθήσει τα φτωχότερα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει εκτοξευθεί στα ύψη σε όλη την Ευρώπη. Όμως, ενώ ο πληθωρισμός έχει μειωθεί στην Ισπανία, οι τιμές των τροφίμων παρέμειναν υψηλές.

Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρατείνει τον μειωμένο ΦΠΑ στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για έξι μήνες και την απαγόρευση της διακοπής του ενεργειακού εφοδιασμού σε ευάλωτα νοικοκυριά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Τέλος ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η έκπτωση 50% τοις εκατό στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες θα επεκταθεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως και το όριο 2% στην αύξηση των ενοικίων για ένα χρόνο συνοδευόμενο από την αναστολή των εξώσεων για τους επόμενους έξι μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα