ΑΘΗΝΑ
18:26
|
28.04.2024
Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλλε σε εκδήλωση ποδηλατοδρομίας και σάρωσε τους παρευρισκόμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθη που παρακολουθούσαν ποδηλάτες σε ένα δημοφιλές καρναβάλι στη νότια πόλη-λιμάνι της Νιγηρίας, Καλαμπαρ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένας οδηγός που έτρεχε με ταχύτητα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο αμέσως μετά το περιστατικό δείχνουν πτώματα σκορπισμένα στον δρόμο.

Το ετήσιο καρναβάλι που διαρκεί ένα μήνα, το οποίο περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, έχει γίνει μεγάλη γιορτή από τότε που ξεκίνησε το 2004.

Περιγράφοντας τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο street party της Αφρικής, προσελκύει ντόπιους και ξένους τουρίστες όλο τον Δεκέμβριο. Η φετινή διοργάνωση ήταν ξεχωριστή γιατί ήταν η πρώτη μετά την πανδημία του κορονοϊού, που είχε αναγκάσει την ακύρωσή του τα τελευταία δύο χρόνια.

Το περιστατικό της Τρίτης έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς παρέλασης ποδηλατών σε μια από τις κύριες αποκριάτικες διαδρομές που είχε κλείσει για την κυκλοφορία οχημάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων από όλη τη χώρα, ορισμένοι στολισμένοι με πολύχρωμες στολές, που έκαναν ακροβατικά.

Η αστυνομία είπε ότι ένας μεθυσμένος οδηγός – ο οποίος έχει συλληφθεί – έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και όργωσε το πλήθος.

Ο πατέρας ενός 15χρονου αγοριού που τραυματίστηκε στο περιστατικό είπε στο BBC ότι το αυτοκίνητο οδηγούνταν «ανεξέλεγκτα».

«Ο οδηγός γύριζε από αριστερά προς τα δεξιά και μετά όταν έφτασε στο σημείο που βρισκόταν το πλήθος, άρχισε να ρίχνει χρήματα στο δρόμο. Το πλήθος έσπευσε να πάρει τα χρήματα, οπότε και συνέβη το άσχημο περιστατικό», είπε ο Μούσα Κουτάμα, πατέρας του τραυματισμένου 15χρονου, σε δημοσιογράφους

Ο γιος του επέζησε αλλά με γρατζουνιές στο πρόσωπο και κοψίματα στον μηρό του.

Ο έφηβος ήταν μεταξύ των 24 ατόμων που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ναυτικό νοσοκομείο της πολιτείας Κρος Ρίβερ και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Καλαμπαρ για θεραπεία.

“Ήμασταν στο ναυτικό νοσοκομείο χθες το βράδυ – τον περιέθαλψαν και μας έδωσαν κάποια φάρμακα, αργότερα τον πήραν εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι υγιής και καλά”, είπε ο κ. Κουταμα.

Σε δήλωση του κυβερνήτη της πολιτείας, καθηγητή Μπεν Αγιάντ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ερευνά πώς το αυτοκίνητο πέρασε μέσα από τα πολλά οδοφράγματα ασφαλείας που απαγόρευαν την πρόσβαση στη δημόσια κυκλοφορία.

Ο καθηγητής Αγιάντ ακύρωσε την υπόλοιπη παρέλαση των ποδηλατών, αλλά άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο καρναβάλι – το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με επίδειξη πυροτεχνημάτων – θα συνεχιστούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα