ΑΘΗΝΑ
04:22
|
24.04.2024
Μπορεί το σκάνδαλο να ονομάστηκε Qatargate αλλά το Μαρόκο έπαιζε κεντρικό ρόλο σύμφωνα με νέο άρθρο του γερμανικού περιοδικού, Der Spiegel.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παροιμία «άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη» θυμίζουν οι καταιγιστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Qatargate. Χτεσινοβραδινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» αναφέρεται στον κεντρικό ρόλο στην υπόθεση χρηματισμού ευρωβουλευτών ώστε να ασκήσουν θετική επιρροή υπέρ του Κατάρ προ της διοργάνωσης του Μουντιάλ που έπαιξαν και οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες γνωστές ως DGED.

Απόρρητα έγγραφα που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό αναφέρονται στον νευραλγικό ρόλο που έπαιζαν οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες στον εκμαυλισμό ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων ή στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έπαιζαν ρόλο «λόμπι», μεταξύ των οποίων ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι αλλά και ο συνάδελφός της, Αντρέα Κοζολίνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό οι μαροκινές μυστικές πλήρωναν συνεργάτες τους για να επηρεάσουν την ομάδα Σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ. «Καθοδηγητής» των τριών Ιταλών (Παντζέρι, Κοζολίνο και Τζιόρτζι) ήταν ο Μαροκινός πρέσβης στην Πολωνία Αμπντελραχίμ Ατμούν. Ο Ατμούν και οι τρεις Ιταλοί διατηρούσαν παράλληλα επαφές και με τον επικεφαλής των μαροκινών μυστικών υπηρεσιών Μοχάμαντ Γιασίν Μανσούρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα