ΑΘΗΝΑ
02:19
|
04.05.2024
Εκμεταλλεύονται τον πόνο των μεταναστών για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα, λέει ο Μεξικανός πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (ΑΜΛΟ) επέκρινε την «απάνθρωπη» μεταχείριση των μεταναστών από τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ, λέγοντας ότι θα προτείνει στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, σε μια σύνοδο κορυφής τον προσεχή Ιανουάριο, να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα στην πηγή του.

Λεωφορεία με μετανάστες στάθμευσαν έξω από την κατοικία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στην Ουάσιγκτον το βράδυ του Σαββάτου, εν μέσω ιστορικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, προέρχονται από την Κεντρική Αμερική και την περιοχή της Καραϊβικής. Ο Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι η πρακτική να εκθέτουν τους μετανάστες σε συνθήκες πολικού ψύχους ήταν απάνθρωπη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο των μεταναστών για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα, είπε, προσθέτοντας ότι ο Γκρεγκ Άμποτ, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, για αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου.

Το ζήτημα της μετανάστευσης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποτελεί βασικό σημείο διαμάχης μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, ο Άμποτ και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες έχουν χρησιμοποιήσει λεωφορεία ή αεροπλάνα για να στείλουν χιλιάδες μετανάστες σε πόλεις που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς, όπως η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Φιλαδέλφεια.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται με το Μεξικό, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και άλλες χώρες για να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά χωρίς αποτελεσματικές λύσεις.

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από την Κεντρική Αμερική και άλλα μέρη εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις βόρειες παραμεθόριες πόλεις του Μεξικού.
Στις 10 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού θα πραγματοποιήσουν μια σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν τη μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια και άλλα θέματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα