ΑΘΗΝΑ
15:21
|
19.04.2024
Αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εναντίον της Τουρκίας κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του, μέσω του δικηγόρου του Οντζέλ Πολίλι και επικαλούμενος το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά στην ελευθερία έκφρασης, ο Λεβέντ καταγγέλλει την Τουρκία για καταπάτηση της ελευθερίας έκφρασης και για «δικαστική παρενόχληση» που γίνεται επί χρόνια σε βάρος του από την Άγκυρα, με τις αλλεπάλληλες αγωγές και ποινικές υποθέσεις που ανοίγονται εναντίον του.

Αποτελεί παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το γεγονός ότι ανοίχθηκε υπόθεση εναντίον του Λεβέντ στην Άγκυρα και η καταδίκη του, μετά την αθώωσή του στα κατεχόμενα για μια γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του το 2017 και ενώ αναμενόταν η απόφαση του «εφετείου», σημειώνει η εφημερίδα.

Αυτή την στιγμή εκκρεμούν 7 συνολικά ποινικές υποθέσεις εναντίον του Σενέρ Λεβέντ σε δικαστήρια στα κατεχόμενα της Κύπρου και άλλες 3 που κατατέθηκαν σε δικαστήρια στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στόχος αυτών των υποθέσεων, σημειώνει η εφημερίδα, είναι να αποσιωπήσουν και φιμώσουν την Αβρούπα και τον ίδιο τον Σενέρ Λεβέντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα