ΑΘΗΝΑ
19:34
|
26.04.2024
Παράβαση της θεμελιώδους συνθήκης του 1967 για το Διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί το Κίεβο, καταγγέλλει η Ρωσίδα διπλωμάτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτικούς δορυφόρους, χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία προκειμένου να παράσχουν περαιτέρω στήριξη στις δυνάμεις του Κιέβου, κατήγγειλε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως ανέφερε η κορυφαία Ρωσία διπλωμάτης «η Ουάσιγκτον δοκιμάζει ένα καινοτόμο σύστημα διοίκησης και ελέγχου που βασίζεται σε σχεδόν μη στρατιωτικές διαστημικές τεχνολογίες» και η χρήση του είναι δυνατή οπουδήποτε στον κόσμο. «Τα περισσότερα κράτη απλά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια τέτοια προσέγγιση», πρόσθεσε.

Όπως υπενθύμισε η Ρωσίδα διπλωμάτης, η θεμελιώδης συνθήκη για το διάστημα του 1967 προβλέπει τη χρήση του διαστήματος κοντά στη Γη αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα έχει παρέμβει στην Επιτροπή του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για την ειρηνική χρήση του Διαστήματος, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν μη στρατιωτικούς εμπορικούς δορυφόρους και σχετική επίγεια υποδομή για μαχητική υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η Ζαχάροβα σημείωσε, τέλος, ότι αυτή η τακτική θέτει σε κίνδυνο σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές διαδικασίες που εξαρτώνται από τους πολιτικούς δορυφόρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα