ΑΘΗΝΑ
12:08
|
01.05.2024
«Βόμβες εξερράγησαν καθώς περνούσαν τα λεωφορεία, τα οποία στη συνέχεια έγιναν στόχος πυρών». Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 εργάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες πετρελαιοπηγής στην Ανατολική Συρία εξαπέλυσαν σήμερα πιθανώς τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» προκαλώντας το θάνατο 12 ανθρώπων.

Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι  στην πετρελαιοπηγή του Αλ Ταΐμ, στο Ντέιρ Εζόρ, μια περιοχή της ερήμου όπου οπισθοχώρησαν οι τζιχαντιστές αφού εκδιώχθηκαν από τα προπύργιά τους στη Συρία το 2019.

Εικόνα

«Βόμβες εξερράγησαν καθώς περνούσαν τα λεωφορεία, τα οποία στη συνέχεια έγιναν στόχος πυρών», είπε ο διευθυντής του «Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δέκα εργάτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν.

Ο Σύρος υπουργός Πετρελαίου, Μπασάμ Τομέ, το ένα από τα λεωφορεία χτυπήθηκε από ρουκέτα.

Τον Δεκέμβριο του 2021 το ΙΚ εξαπέλυσε μια παρόμοια επίθεση, σκοτώνοντας δέκα εργαζόμενους στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Αλ Χαράτα, στα νοτιοανατολικά του Ντέιρ Εζόρ.

Πολλοί τζιχαντιστές κατέφυγαν στην έρημο που εκτείνεται από την επαρχία Χομς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το ΙΚ έχει αυξήσει τις επιθέσεις του στην περιοχή , στοχεύοντας κυρίως τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις φιλοϊρανικές οργανώσεις. Σε αυτές τις επιθέσεις έχουν σκοτωθεί 37 στρατιωτικοί, δύο τζιχαντιστές και ένας άμαχος, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα