ΑΘΗΝΑ
11:18
|
26.04.2024
Άλλαξαν πάνω από 7.600 τοπωνύμια που σχετίζονται με τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας Ολεκσάντρ Τκατσένκο σημείωσε ότι υπάρχει ένα κενό στην ουκρανική νομοθεσία σχετικά με εκείνα τα μνημεία που ανήκουν στην περίοδο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας

Περισσότερα από 7.600 τοπωνύμια, που σχετίζονται με τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία, άλλαξαν στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Πολιτισμού Αλεξάντερ Τκατσένκο.

«Σύμφωνα με ελλιπή στοιχεία από 14 περιφέρειες, έχουν αλλάξει συνολικά 7.652 τοπωνύμια», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συζήτησης, χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, μέσα στο 2022 οι ουκρανικές αρχές προχώρησαν επίσης στην αποκαθήλωση 28 αγαλμάτων του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Πούσκιν, 9 του Μαξίμ Γκόρκι και 4 του Νικολάι Οστρόφσκι, ενώ γκρεμίστηκαν και 20 μνημειακές εγκαταστάσεις προς τιμήν των Σοβιετικών απελευθερωτών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά το πραξικόπημα του 2014, η Ουκρανία ψήφισε νόμο για την αποκομμουνιστικοοποίηση, ο οποίος προβλέπει την αφαίρεση μνημείων και την αλλαγή τοπωνυμίων που σχετίζονται με τη σοβιετική εποχή. Οι ουκρανικές αρχές μετονόμασαν περισσότερες από 900 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, καθώς και περίπου 50.000 δρόμους, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα