ΑΘΗΝΑ
21:45
|
26.04.2024
Για την ακρίβεια η επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού του 2021 κατέγραψε  9.716.889 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσο περνούν τα χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μεγαλώνει σε ηλικία και μικραίνει σε αριθμό. Αυτό διαπιστώνει κανείς μέσα στις 37 σελίδες που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) χωρώντας εκεί μέσα όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας που λιγόστεψε φθάνοντας μόλις τα  9.716.889 άτομα.

Οι αναλυτικοί πίνακες με τον πληθυσμό κάθε περιοχής της χώρας καταγράφηκαν κατά την απογραφή πληθυσμού που έγινε το 2021, εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα, τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ και στάλθηκαν ήδη στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

Μία πρώτη ματιά στα στοιχεία απογραφής πληθυσμού δείχνει πως θα αλλάξουν χέρια 16 έδρες με μεγάλους ηττημένους τις περιφέρειες στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία που χάνουν από δύο βουλευτικές έδρρες και κερδισμένη την Αττική, που δεν αποκλείεται στις εκλογές του 2023 να εκλέξει πέντε παραπάνω βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της ΕΛΣΤΑΤ αναδεικνύει, δίχως άλλο, τους κινδύνους που ελλοχεύει η δημογραφική «βόμβα» τις επόμενες δεκαετίες, εάν δεν αλλάξει ουσιαστικά από τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις η στείρα και αδύναμη κοινωνική και οικονομική πολιτική απέναντι στα νέα ζευγάρια και στους εργαζόμενους συνολικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα