ΑΘΗΝΑ
13:42
|
18.07.2024
Τα έσοδά της κινέζικης εταιρίας παρέμεναν το 2022 σταθερά φθάνοντας τα 636,9 δις. γουάν (91,5 δις. δολάρια) παρά τη μικρή αύξηση των πωλήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φρένο» φαίνεται πως κατάφερε να βάλει ο σινικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος  Huawei μετά τις σφοδρές αμερικανικές κυρώσεις της τελευταίας διετίας.

Τα έσοδά της κινέζικης εταιρίας παρέμεναν το 2022 σταθερά φθάνοντας τα 636,9 δις. γουάν (91,5 δις. δολάρια) παρά τη μικρή αύξηση των πωλήσεων κατά μόλις 0,02%. Το 2021 τα έσοδα της εταιρίας είχαν φθάσει τα 636,8 δις. γουάν (πτώση 30% σε ετήσια βάση) καθώς είχαν τεθεί σε εφαρμογή οι αμερικανικές κυρώσεις.

An illustration of a yield sign with the Huawei logo in it

Σε ανοικτή επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρίας ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei Έρικ Σου, τόνισε πως οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της εταιρίας είναι πλέον «το νέο μας φυσιολογικό» και επιστρέφουμε «στη δουλειά όπως συνήθως».

Το 2019, η κυβέρνηση Τραμπ των ΗΠΑ επέβαλε απαγόρευση εμπορίου στην Huawei, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, που απαγόρευσαν στην εταιρεία να χρησιμοποιεί το Android της Alphabet για τα νέα της smartphone, μεταξύ άλλων κρίσιμων τεχνολογιών αμερικανικής προέλευσης.

Οι κυρώσεις προκάλεσαν πτώση στις πωλήσεις συσκευών της Huawei, η οποία έχασε επίσης την πρόσβαση σε κρίσιμα εξαρτήματα που την εμπόδισαν να σχεδιάσει τη σειρά επεξεργαστών της για smartphone στο τμήμα ημιαγωγών HiSilicon.

Εικόνα

Η εταιρεία συνεχίζει να παράγει έσοδα κυρίως μέσω του τμήματος εξοπλισμού δικτύων της και μέσω της δραστηριοποίησης στον τομέα «υπολογιστικού νέφους».

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης σημαντικές επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και την λεγόμενη «πράσινη οικονομία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «αδειάζει» με 1.000€ τον Άδωνι Γεωργιάδη και αυτός… χειροκροτεί

13 χρόνια για κατάχρηση ανηλίκου η ποινή του προπονητή ιστιοπλοΐας

Κένυα: Απαγόρευση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ναϊρόμπι

«Ο Μίκυ θα ήθελε δίκαιους μισθούς»-Εργαζόμενοι της Disneyland απειλούν με απεργία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα