ΑΘΗΝΑ
05:00
|
20.04.2024
Αγνοούνται ακόμα 28 άτομα ενώ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις την ημέρα των Χριστουγέννων στις νότιες Φιλιππίνες αυξήθηκε στους 44, ενώ άλλοι 28 αγνοούνται ακόμη, ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή η εθνική υπηρεσία καταστροφών της χώρας.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους ήταν από πνιγμό, ενώ μεταξύ των αγνοουμένων είναι ψαράδες των οποίων οι βάρκες ανατράπηκαν.

Οι έντονες βροχοπτώσεις βύθισαν χωριά, πόλεις και αυτοκινητόδρομους στις περιοχές Βισάγιας και Μιντανάο την ημέρα των Χριστουγέννων, αναγκάζοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες που υπολογίζεται πως αγγίζουν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Πάνω από 4.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες μαζί με δρόμους και γέφυρες, ενώ ορισμένες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ ανέφερε ότι ενδέχεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για να αξιολογήσει την κατάσταση, μετά το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κίνα από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς οι βροχές συνεχίζονται.

«Δυστυχώς, οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και τις υπόλοιπες περιοχές», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα