ΑΘΗΝΑ
01:33
|
27.04.2024
Οι συνθήκες εργασίας στα κάτεργα του Τουίτερ γίνονται ολοένα και χειρότερες. Το τελευταίο πρόβλημα, εκτός από τις συνεχείς υπερωρίες; Η έλλειψη καθαριότητας....
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζέχνει και βρωμά το άλλοτε πεντακάθαρο «στρατηγείο» του Τουίτερ στο Σαν Φρανσίσκο αφότου το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ.

Elon Musk, wearing a dark sport coat and a white shirt, stands in front of a white building.

Αιτία για την κατάσταση βρωμιάς και δυσοδίας στα κεντρικά γραφεία του Τουίτερ είναι οι πρόσφατες απολύσεις δεκάδων καθαριστών και καθαριστριών που έχασαν τις δουλειές τους δίχως καν μία στοιχειώδη αποζημίωση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και οι απεργίες συναδέλφων τους για καλύτερους μισθούς.

Την απουσία των καθαριστών, πάντως, έχουν καταλάβει καλά όσοι υπάλληλοι παρέμειναν στο Τουίτερ και μεταβαίνουν στους τόπους δουλειάς αντί να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Στους δύο από τους τέσσερις ορόφους των γραφείων όπου έχουν συγκεντρωθεί πλέον οι εναπομείναντες υπάλληλοι τα παράπονα για την έλλειψη καθαριότητας δίνουν και παίρνουν!  Υπολείμματα φαγητού στα καλάθια αχρήστων των γραφείων έχουν μετατραπεί σε εστίες δυσοσμίας και βρωμιάς. Χειρότερη είναι η κατάσταση στις ακάθαρτες τουαλέτες με φανερές τις ελλείψεις σε σαπούνι ακόμη  και χαρτί υγείας. Στις κοινόχρηστες κουζίνες, η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη.

Σε αυτό τον «εργασιακό παράδεισο» οι εναπομείναντες υπάλληλοι καλούνται  να δουλεύουν υπερωρίες και να ξημεροβραδιάζονται πάνω στους υπολογιστές ώστε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο πλαίσιο της νέας «κουλτούρας» τύπου «εργασία δίχως χαρά» που λάνσαρε πριν περίπου δύο μήνες ο Ίλον Μασκ.

Twitter employee sleeps on office floor amid Elon Musk deadlines

Σε σχετικό ρεπορτάζ των Τάιμς της Νέας Υόρκης καταγράφονται μερικές μόνο από τις συνέπειες που προκαλεί το πλάνο «εξοικονόμησης» και μείωσης δαπανών που προωθεί ο Ίλον Μασκ κάνοντας μαρτύριο τις συνθήκες εργασίας στις «γαλέρες» του Τούιτερ.

Όπως θυμίζει η εφημερίδα, τα Χριστούγεννα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης διέταξε τους διευθυντές στην έδρα της επιχείρησης στο Σακραμέντο να κλείσουν το κέντρο δεδομένων Twitter. Η ίδια εταιρία σταμάτησε επίσης να καταβάλλει ενοίκιο για τα γραφεία στο Σιάτλ αλλά και κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο σκληρού παζαριού με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Παράλληλα διευθυντικά στελέχη του Τουίτερ πήραν εντολή να ακολουθήσουν προσέγγιση «μηδενικού προϋπολογισμού» και να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, με ορισμένους να προωθούν τις επόμενες 2,5 βδομάδες πρόχειρες «δημοπρασίες» για την πώληση ειδών όπως καρέκλες και γραφεία, οθόνες υπολογιστών iMac, ψυγεία.

Ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μιλώντας σε φόρουμ  μέσω τηλεδιάσκεψης στο Τουίτερ την περασμένη βδομάδα  προσπάθησε να δικαιολογηθεί παρομοιάζοντας την εταιρία με «αεροπλάνο που κατευθύνεται με ορμή προς το έδαφος, με φλεγόμενες τις μηχανές  και τα συστήματα ελέγχου εκτός λειτουργίας».

Το 2023 το Τουίτερ θα έχει έλλειμμα 3 δις εάν δε ληφθούν μέτρα, είπε ο Μασκ, επικαλούμενος τη μείωση των εσόδων από διαφήμιση και την αύξηση του λειτουργικού κόστους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα