ΑΘΗΝΑ
22:23
|
03.10.2023
Δεκάδες Παλαιστίνιοι πολίτες τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε ξεχωριστές ισραηλινές επιθέσεις στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες Παλαιστίνιοι πολίτες τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε ξεχωριστές ισραηλινές επιθέσεις στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, ανέφερε η εφημερίδα Al-Resalah.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι 13 Παλαιστίνιοι νέοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση στο χωριό Οσαρίν, νότια της Ναμπλούς. Ένας τραυματίστηκε από σφαίρα και 12 πνίγηκαν με δακρυγόνα.

Αυτό έγινε μετά την κηδεία του παλαιστίνιου νεαρού Αμάρ Μεφλέχ την Πέμπτη, ο οποίος πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Εν τω μεταξύ, 25 Παλαιστίνιοι πνίγηκαν με δακρυγόνα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν στην εβδομαδιαία διαδήλωση κατά των εποικισμών στο χωριό Μπέιτ Ντατζάν, ανατολικά της Ναμπλούς.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες από χάλυβα και δεκάδες πνίγηκαν από δακρυγόνα σε μια ισραηλινή επίθεση στην εβδομαδιαία διαδήλωση κατά των εποικισμών στο Καφρ Καντούμ.

Πηγές ανέφεραν ότι τρεις δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των τραυματιών στο Καφρ Καντούμ. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές που πνίγηκαν με δακρυγόνα έλαβαν θεραπεία πεδίου.

Το Κατάρ καταδικάζει το σχέδιο του Ισραήλ να επεκτείνει τους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε την Παρασκευή τα σχέδια της νέας ισραηλινής κυβέρνησης να επεκτείνει τους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τις «προσπάθειές της να ιουδαιοποιήσει» την Ιερουσαλήμ,αναφέρει το Middle East Monitor.

Σε ανακοίνωσή του, το Κατάρ εξέφρασε: «Την σθεναρή καταδίκη και την καταγγελία των σχεδίων της ισραηλινής κυβέρνησης για επέκταση των εποικισμών και τις συνεχείς προσπάθειές της να ιουδαιοποιήσει τα Τζαμιά Αλ-Κουντς και Αλ-Ακσά».

Το Κατάρ δήλωσε ότι τα ισραηλινά σχέδια ισοδυναμούν με: «Σοβαρή παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ, των αρχών του διεθνούς δικαίου, των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και μια κατάφωρη επίθεση στα δικαιώματα του αδελφού παλαιστινιακού λαού».

Η δήλωση ανέφερε ότι τέτοιες κινήσεις βλάπτουν τις προσπάθειες για την επίτευξη λύσης δύο κρατών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα: «Να αναλάβει την ευθύνη της να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα σταματήσει την πολιτική εποικισμού στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη».

Την ίδια στιγμή, το κράτος του Κόλπου ανανέωσε: «Σταθερή υποστήριξή του για τη δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση και τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού».

Επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του για τη δημιουργία του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτή η δήλωση ήρθε μόλις μια μέρα μετά την ορκωμοσία της πιο εξτρεμιστικής και ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης εν μέσω περιφερειακών και παγκόσμιων φόβων ότι αυτή η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την επέκταση των εποικισμών και τον Ιουδαϊσμό της Ιερουσαλήμ.

Την παραμονή της ορκωμοσίας, ο Νετανιάχου έγραψε στο Twitter ότι η νέα κυβέρνησή του θα ενισχύσει τους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στα κατεχόμενα Συριακά Υψίπεδα Γκολάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από πτώση λεωφορείου στη Βενετία

Σε κώμα 16χρονη Ιρανή στην Τεχεράνη υπό ασαφείς συνθήκες

Οι Μεξικανοί δεν ξέχασαν τους νεκρούς φοιτητές του Τλατελόλκο και της Αγιοτσινάπα

Όχι άλλα κέρδη, βουτηγμένα στων εργατών το αίμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα