ΑΘΗΝΑ
23:11
|
26.04.2024
Η Αίγυπτος και η Ιορδανία συνεχίζουν να συντονίζονται για παλαιστινιακά ζητήματα, σύμφωνα με παλαιστινιακές και δυτικές διπλωματικές πηγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη βοήθεια ενός τρίτου μέρους, η Αίγυπτος και η Ιορδανία συνεχίζουν να συντονίζονται για παλαιστινιακά ζητήματα, σύμφωνα με παλαιστινιακές και δυτικές διπλωματικές πηγές στο Al-Araby Al-Jadeed.

Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της παλαιστινιακής αντίστασης στη Γάζα και της ισραηλινής κατοχής βρίσκεται στην κορυφή της αιγυπτιακής-ιορδανικής ατζέντας, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Οι πηγές αποκάλυψαν ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία αναμένουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα είναι ο μόνος Ισραηλινός ηγέτης που μπορεί να λάβει δραματικές αποφάσεις που το ισραηλινό κοινό θα μπορούσε να δει ως «σοκαριστικές».

Δυτική πηγή είπε στο Al-Araby Al-Jadeed ότι το ζήτημα της ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ θα μπορούσε σύντομα να αναδυθεί στην επιφάνεια.

Η πηγή το απέδωσε στο γεγονός ότι ο Νετανιάχου: «Ελπίζει να συστηθεί στους Ισραηλινούς με μια λαϊκή νίκη που αντιπροσωπεύεται στην απελευθέρωση των τεσσάρων Ισραηλινών που συνελήφθησαν από τη Χαμάς».

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία εργάζονται για την επίλυση του ζητήματος, το οποίο υπονόμευσε την ανταλλαγή κρατουμένων τρεις φορές στο παρελθόν, ανέφερε το Al-Araby Al-Jadeed, επισημαίνοντας την επιμονή της Χαμάς να απελευθερώνει Παλαιστίνιους κρατούμενους με αυστηρές ποινές.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από το Al-Araby Al-Jadeed επεσήμαναν ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία είχαν μια αρχική πρόταση για αυτό – πιθανή απέλαση κρατουμένων στην Ιορδανία ή σε μια τρίτη χώρα που θα επιλεγεί αργότερα.

Το Al-Araby Al-Jadeed ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για αυτό το θέμα, που περιορίζονται σε επίσημους κύκλους και στις δύο αραβικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, η Χαμάς διέψευσε ισραηλινές αναφορές ότι υπήρξε πρόοδος στο θέμα της ανταλλαγής κρατουμένων, αλλά δεσμεύτηκε να συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα