ΑΘΗΝΑ
17:07
|
02.05.2024
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών το Σάββατο ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, σχεδόν μια δεκαετία μετά την παραίτησή του λόγω προβλημάτων υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών στην οικία του στο Βατικανό το Σάββατο ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, σχεδόν μια δεκαετία αφότου παραιτήθηκε λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Ο πρώην Πάπας ηγήθηκε της Καθολικής Εκκλησίας για λιγότερο από οκτώ χρόνια, και το 2013 έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε μετά τον Γρηγόριο ΧΙΙΙ το 1415.

Ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄ γεννήθηκε ως Γιόζεφ Ράτσινγκερ στη Γερμανία και ήταν 78 ετών όταν το 2005 έγινε ένας από τους γηραιότερους πάπες που έχουν εκλεγεί ποτέ. Για μεγάλο μέρος της παποσύνης του, η Καθολική Εκκλησία αντιμετώπισε ισχυρισμούς, νομικές αξιώσεις και επίσημες εκθέσεις για δεκαετίες κακοποίησης παιδιών από ιερείς, με τον πρώην ποντίφικα να αναγνωρίζει εν τέλει κατά τη διάρκεια του 2022 τα λάθη στον χειρισμό υποθέσεων κακοποίησης όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου μεταξύ 1977 και 1982.

«Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ απεβίωσε σήμερα στις 9:34 στη Μονή Mater Ecclesiae στο Βατικανό. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν το συντομότερο δυνατό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Αν και ο πρώην ποντίφικας ήταν άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό, η Αγία Έδρα δήλωσε ότι υπήρξε επιδείνωση της κατάστασής του λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Μάλιστα, την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση στο ποίμνιό του να δεηθεί ειδικά για τον πρώην Πάπα, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ άρρωστος.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών την είδηση του θανάτου του πρώην πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’. Με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει, σε αυτή την ώρα της θλίψης, βαθύτατα συλλυπητήρια στον Πάπα Φραγκίσκο, την Αγία Έδρα, τους οικείους του και στους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα