ΑΘΗΝΑ
21:18
|
07.05.2024
Υποστήριξη του τουριστικού κλάδου το αφήγημα Μητσοτάκη για την προεκλογική ανακοίνωση περί επίσπευσης της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να πείσει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού που προανήγγειλε για τον Απρίλιο δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των προεκλογικών του τεχνασμάτων προσπαθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος πως η αύξηση έναν μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο σχετίζεται με την υποστήριξη του τουριστικού κλάδου. 

«Από την 1η του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, μετά από πολλά χρόνια, αυξήσεις στις συντάξεις τους. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους. Και πλέον όλοι οι Έλληνες θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Από τον Φεβρουάριο, επίσης, η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών. Ενώ την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του μηνύματός του για το νέο έτος, αφού προηγουμένως είχε θριαμβολογήσει για τα «μεγάλα βήματα» που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022.

«Δεν έχει σχέση με τις εκλογές η ανακοίνωση για τον κατώτατο μισθό, θέλω να το αποσαφηνίσω» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Κυριακή σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με δημοσίευμα της ertnews.gr, υποστηρίζοντας ότι η επίσπευση της αύξησης συνδέεται με το γεγονος ότι τον Μάρτιο ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του έτους, αρχίζει η τουριστική περίοδος και η πρόσληψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα