ΑΘΗΝΑ
07:54
|
18.05.2024
Κατά τις μέρες των γιορτών «υπήρξαν προβλήματα με τα αντισταμινικά, στις αναπνευστικές συσκευές και σε κάποιες κορτιζόνες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις συνεχιζόμενες ανεπίτρεπτες ελλείψεις σε φάρμακα για παιδιά  ακόμη και για κοινά αντιπυρετικά ανέδειξε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ ο Θανάσης Παθανανάσης που είναι μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Επισήμανε πως ειδικά κατά τις τελευταίες μέρες των γιορτών «υπήρξαν προβλήματα με τα αντισταμινικά, στις αναπνευστικές συσκευές και σε κάποιες κορτιζόνες».

«Πολλοί γονείς βρίσκονταν σε αδιέξοδο, δεν είχαμε ούτε φάρμακο για τον πυρετό» είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας το πρόβλημα εν μέρει σε μείωση της διεθνούς παραγωγής φαρμάκων αλλά και των ελλείψεων σε πρώτες ύλες μετά τη διετή περίοδο πανδημίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν απέδωσε δηλαδή το πρόβλημα μόνον στις παράλληλες εξαγωγές ελληνικών φαρμακαποθηκών αλλά και στην επιλογή φαρμακοβιομηχανιών που προτιμούν να δίνουν προτεραιότητα στις χώρες που αγοράζουν τα προϊόντα τους σε υψηλότερες τιμές.

Από την άλλη ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα αύξησης σε τιμές των φαρμάκων όταν περιοριστούν οι ελλείψεις τονίζοντας ότι «ζητήθηκε και καταγράφηκε το απόθεμα όλων των φαρμακαποθηκών, προκειμένου να ελέγξουμε αν υπάρχουν τα φάρμακα τα οποία εισάγονται για τον σκοπό αυτό και ξαφνικά εμφανίζονται σε ράφια της Ευρώπης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα