ΑΘΗΝΑ
23:39
|
18.05.2024
Αυξάνονται οι απελπισμένες προσπάθειες μεταναστών να διασχίσουν την Μεσόγειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ναυτικές δυνάμεις της Τυνησίας διέσωσαν 108 μετανάστες από πνιγμό μετά τη βύθιση των σκαφών τους με προορισμό την Ευρώπη στη Μεσόγειο, δήλωσε Τυνήσιος αξιωματούχος χθες Κυριακή.

Στους διασωθέντες κατά τη διάρκεια της νύχτας περιλαμβάνονταν 94 άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες, ενώ οι υπόλοιποι ήταν Τυνήσιοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς της Τυνησίας, Χουσεμεντίν Τζμπάμπλι.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι ναυτικές μονάδες της Τυνησίας απέτρεψαν έξι απόπειρες παράνομης μετανάστευσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν την επικίνδυνη διέλευση από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής με κατεύθυνση προς την Ιταλία τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μια μη κυβερνητική ομάδα, περίπου 18.000 μετανάστες από την Τυνησία έφτασαν στις ιταλικές ακτές το 2022, ενώ 580 άλλοι έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν το ταξίδι στη Μεσόγειο.

Σε μια άλλη προσπάθεια να διασχίσουν την Μεσόγειο, σύμφωνα με τον λιβανέζικο στρατό, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ακτές του Λιβάνου το Σάββατο, ενώ διασώθηκαν περίπου 200 άτομα, στην πλειοψηφία τους Σύριοι.

Η λιβυκή ακτοφυλακή είπε ότι αναχαίτισε ένα πλοίο που μετέφερε σχεδόν 650 μετανάστες και το ρυμούλκησε πίσω στην ακτή. Στο πλοίο επέβαιναν κυρίως άνθρωποι από το Μπαγκλαντές, τη Συρία και την Αίγυπτο.

Τέλος, σύμφωνα με μαροκινά μέσα ενημέρωσης, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή μετά τη βύθιση λέμβου που μετέφερε μετανάστες στη Μεσόγειο Θάλασσα. Άλλοι 25 διασώθηκαν και οκτώ αγνοούνται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα