ΑΘΗΝΑ
05:47
|
28.04.2024
Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν το 2022 ως το πιο θανατηφόρο έτος για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη τα τελευταία 16 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα 15χρονο παιδί σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο 15χρονος Άνταμ Έσαμ Σάκερ Αγιάντ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν έπεσε νεκρός μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής τα ξημερώματα.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στον προσφυγικό καταυλισμό Ντεϊσέχ της Βηθλεέμ, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για να ερευνήσουν σπίτια.

Ο Αγιάντ είναι ο τρίτος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη από την αρχή του έτους.

Χθες, Δευτέρα, δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στη βόρεια πόλη Τζενίν, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις καθώς ο στρατός κατεδάφισε τα σπίτια δύο Παλαιστινίων που κατηγορούνταν για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη τον Σεπτέμβριο.

Περισσότεροι από 150 Παλαιστίνιοι και 26 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν πέρυσι σε ολόκληρο το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα εγκαίνια την περασμένη εβδομάδα της πιο δεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει πυροδοτήσει φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση στο παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα