ΑΘΗΝΑ
16:28
|
30.01.2023
Εκδήλωση-παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας από τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Χαρίτο στον πολυχώρο του συνεργατικού καφέ «Ωραίον Ντεπώ» στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου, παρουσιάζεται στις 19.00 στον πολυχώρο του συνεργατικού καφέ «Ωραίον Νεπώ» (Βαφοπούλου 18), η ερευνητική εργασία με θεμα: «Ολοκαύτωμα, εάν αυτός είναι ο άνθρωπος» από τον Ιωάννη Χαρίτο, εκπαιδευτικό του Δ.ΙΕΚ Σάμου.

Ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Χαρίτος με τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Σάμου, Τριανταφύλλου Νικόλαο (αριστερά)

Μια εκδήλωση-φόρος τιμής στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας με αφορμή την επικείμενη ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος αυτόν τον μήνα. Η διεθνής ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε έτος στις 27 Ιανουαρίου. Η εν λόγω ημέρα επελέγη από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2005 καθώς ήταν την 27η Ιανουαρίου του 1945, που τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας.

Η εκδήλωση θα έχει τριμερή μορφή. Αρχικά θα παρουσιαστεί μια έρευνα για τη δίωξη του μη Άριου στοιχείου από το 1933 έως το 1945. Στη συνέχεια θα διαβαστούν τρία σύντομα κείμενα της Ανέτ Βιβορκά ( πώς εξήγησα το Άουσβιτς στην κόρη μου ), του Ρούντολφ Ες διοικητή του Άουσβιτς και του Σλόμο Βενέτσια, ο οποίος μέλος των ομάδων των Εβραίων που δρούσαν μέσα στους θαλάμους αερίων. Τέλος θα προβληθεί ημίωρο επαγγελματικά μονταρισμένο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Λόρενς Ρις με τίτλο: «Άουσβιτς η τελική Λύση». Θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πτώση Phantom: Βρέθηκε νεκρός ο ένας πιλότος

Πλειστηριασμοί: Πετάνε στον δρόμο καρδιοπαθή με 3 παιδιά

Χημικά στην Καρδίτσα σε βάρος των αγροτών

Πτώση Phantom: Αγωνία για τους 2 πιλότους (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα