ΑΘΗΝΑ
01:57
|
09.06.2026
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Πακιστάν, τα μέτρα αποσκοπούν να εξοικονομήσουν περίπου 273,4 εκατομμύρια δολάρια στην πληγείσα οικονομικά χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Πακιστάν κάλεσε όλα τα εμπορικά κέντρα και τις αγορές να κλείνουν μέχρι τις 20:30 ανάμεσα στα άλλα μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας αυτής, η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.

Τα επίπεδα των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας με δυσκολία καλύπτουν την μηνιαία αξία εισαγωγών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από αγορές ενέργειας από το εξωτερικό, με τα κεφάλαια που αναμένονταν βάσει ενός προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έχουν καθυστερήσει.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Καουατζά Ασίφ, τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το κυβερνητικό συμβούλιο αποσκοπούν να εξοικονομήσουν στην πληγείσα οικονομικά χώρα περίπου 273,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν άμεσα είναι το κλείσιμο των αιθουσών γαμήλιων δεξιώσεων στις 22:00 καθημερινά.

Όπως πρόσθεσε ο Ασίφ, ορισμένοι εκπρόσωποι της αγοράς άσκησαν πιέσεις για διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι απαιτείται το κλείσιμο νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Ασίφ, ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ διέταξε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να περιορίσουν την κατανάλωση της ενέργειας κατά 30%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγιο: Συνελήφθη 55χρονος που καταζητούνταν για δολοφονία στην Αυστραλία μετά από δεκαετίες

Αλβανία: Ο Ράμα θα συνεχίσει με το πολυτελές θέρετρο που συνδέεται με τον Κούσνερ παρά τις διαμαρτυρίες

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Δράζος

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Κάτω Σχολάρι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα