ΑΘΗΝΑ
23:56
|
17.05.2024
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συνοδεύουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών σχηματίζοντας έναν τεράστιο χείμαρρο μέχρι το κοιμητήριο της πόλης Σάντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ανθρώπινος χείμαρρος από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη Σάντος του Σάο Πάολο συνοδεύει το φέρετρο του επιφανούς ποδοσφαιριστή Πελέ μέχρι το νεκροταφείο φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα: «Πελέ, 1000 γκολ».

Η νεκρική πομπή μέχρι το κοιμητήριο της πόλης ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Εκατοντάδες άτομα μέσα στο πλήθος ξεχωρίζουν καθώς φορούν την φανέλα με το νούμερο 10 της ομάδας Σάντος που έκανε διάσημη σε όλο τον πλανήτη ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Η νεκρική πομπή σχεδιάζεται να περάσει από το σπίτι της 100χρονης μητέρας του Πελέ, Σελέστε Αράντες και θα καταλήξει στο Κοιμητήριο της πόλης όπου θα τελεστεί ιδιωτικά η κηδεία, λίγες μέρες αφότου έφυγε από τη ζωή στις 29/12/22 νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 82 ετών.

Εικόνα

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα λιγότερα προβλήματα η βραζιλιάνικη αστυνομία έχει ξεκινήσει ειδική επιχείρηση με την ονομασία «Βασιλιάς Πελέ» ώστε να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη.

Νωρίτερα πλήθος άνω των 150.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του νέου Προέδρου της Βραζιλίας, Λούιζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο αθλητή, προσερχόμενοι στο στάδιο της ομάδας Σάντος.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα