ΑΘΗΝΑ
16:56
|
07.05.2024
Σκούρα τα έχει βρει ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Μακάρθι καθώς δυσκολεύεται να εξασφαλίσει 218 από τους 222 Ρεπουμπλικάνους βουλευτές για να εκλεγεί πρόεδρος στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε η παρέμβαση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέρ της υποψηφιότητας του βουλευτή Κέβιν Μακάρθι δε στάθηκε αρκετή για να καταλαγιάσουν οι κόντρες στο αμερικανικό κογκρέσο μετά τις χτεσινοβραδινές τρεις άκαρπες ψηφοφορίες για την εκλογή νέου προέδρου στην ομοσπονδιακή Βουλή Αντιπροσώπων.

Η προτροπή του Τραμπ, νωρίτερα σήμερα, προς όλους τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές να στηρίξουν την υποψηφιότητα Μακάρθι ώστε να «κλείσει η συμφωνία» και να δουν την απερχόμενη (Δημοκρατική) πρόεδρο Νάνσι Πελόζι να επιστρέφει σπίτι της δεν έπιασε άμεσα τόπο.

Συνεργάτες του Μακάρθι ανέφεραν στο δίκτυο CNN πως θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσει ίσως και ένα 24ωρο η τέταρτη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να σιγουρευτεί η εκλογή του νέου προέδρου και να μην επαναληφθούν οι χτεσινές χαοτικές σκηνές και τα ρεζιλίκια που εμπόδισαν τους Ρεπουμπλικάνους να πανηγυρίσουν για την νίκη τους στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου Νοέμβρη.

Ωστόσο, ούτε και η καθυστέρηση της ψηφοφορίας ως αύριο, Πέμπτη, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει στην εκλογή του Κέβιν Μακάρθι στην προεδρία της Βουλής. Συνεργάτες του εξέφρασαν ανησυχία πως εάν πάνε σε τέταρτη ψηφοφορία ενδέχεται να έχουν απώλειες αντί για ενίσχυση των ψήφων υπέρ του Μακάρθι.

Πάντως, ακόμη και για το απλό ζήτημα αναβολής της ψηφοφορίας για ένα 24ωρο, χρειάζονται τις ψήφους 218 βουλευτών. Οι Ρεπουμπλικανοί «αντάρτες» που φέρεται πως είναι πιο κοντά στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι 20. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος διαθέτει 222 βουλευτές έναντι 212 που είναι οι Δημοκρατικοί. Όπως φαίνεται ακόμη και αυτός ο μικρός αριθμός των 20 «Ταλιμπάν» (όπως τους χαρακτηρίζει το CNN) αρκεί για να σαμποτάρει τη διαδικασία και να εμποδίσει την αναβολή της ψηφοφορίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα