ΑΘΗΝΑ
10:42
|
23.04.2024
Αν η Ελλάδα κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα υποστεί βαριές συνέπειες, είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην γραμμή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που τις παραμονές τις πρωτοχρονιάς ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει «ούτε ένα μίλι επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο», τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ιμπραχίμ Καλίν μιλώντας για τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στην Κρήτη στα 12 μίλια, προειδοποίησε την Αθήνα για «σοβαρές συνέπειες».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο βήμα της Αθήνας θα κλείσει τις διόδους εξόδου στη Μεσόγειο για τα πλοία που αναχωρούν από τις Τουρκικές ακτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα