ΑΘΗΝΑ
08:28
|
23.05.2024
Λόγω ελλείψεων στη συγκεκριμένη δραστική ουσία, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση της πώλησής της από διαδικτυακά καταστήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη την απαγόρευση της διαδικτυακής πώλησης παρακεταμόλης, η οποία εμφανίζει έλλειψη εδώ και αρκετούς μήνες. Η απαγόρευση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο, ήρθε αφότου η Κίνα περιόρισε τις εξαγωγές του φαρμάκου εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Το διάταγμα δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης. Σημειώνει ότι «οι πιέσεις στα φάρμακα με βάση την παρακεταμόλη συνεχίζονται για περισσότερο από έξι μήνες», ιδιαίτερα για τα προϊόντα παρακεταμόλης για παιδιά. Επιπλέον, το διάταγμα ανέφερε ότι «οι αβεβαιότητες» γύρω από την «κατάσταση της υγείας στην Κίνα» θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την έλλειψη.

Ως αποτέλεσμα, η παρακεταμόλη – που πωλείται συνήθως στη Γαλλία με την επωνυμία Doliprane – θα είναι διαθέσιμη μόνο σε φυσικά καταστήματα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Η Κίνα παλεύει με ένα κύμα λοιμώξεων από τον κορωνοϊό, αφού το Πεκίνο χαλάρωσε τις αυστηρές πολιτικές του «μηδενικού Covid». Από τις 8 Ιανουαρίου, η χώρα δεν θα απαιτεί πλέον την απομόνωση των ασθενών μετά από ένα θετικό τεστ και θα ανοίξει ξανά τα διεθνή της σύνορα. Αυτή η απότομη αύξηση των λοιμώξεων έχει τροφοδοτήσει την κατανάλωση παρακεταμόλης στην Κίνα, ωθώντας την κυβέρνηση να περιορίσει τις εξαγωγές της, ανέφερε η Le Monde.

Ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα έχουν μειωθεί από την πρώτη χαλάρωση των μέτρων στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες άλλες χώρες έχουν επιβάλει την απαίτηση διεξαγωγής τεστ και καραντίνας στους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την Κίνα, επικαλούμενες τον κίνδυνο ενός νέου κύματος λοιμώξεις. Το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει αυτές τις απαιτήσεις δυσανάλογες και πολιτικά υποκινούμενες.

Η παρακεταμόλη δεν είναι το μόνο φάρμακο με έλλειψη. Η ινσουλίνη και τα αντιβιοτικά όπως η αμοξικιλλίνη καταγράφουν ελλείψεις τόσο στη Γαλλία όσο και σε όλο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας διέταξε το άνοιγμα πρεσβείας στην παλαιστινιακή πόλη Ραμάλα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση το ποσοστό άνω του 20% στις Ευρωεκλογές

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΠΚΣ-Καταποντισμός της ΔΑΠ

Μακρόν: Μετάβαση στη Νέα Καληδονία για διάλογο εν μέσω ταραχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα