ΑΘΗΝΑ
14:25
|
02.05.2024
Καμία τύχη δεν είχε ο Μακάρθι ούτε στην αποψινή, πέμπτη κατά σειρά, ψηφοφορία στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυσκολίες των Ρεπουμπλικάνων να παρουσιάσουν ενιαία στάση ακόμη και στο ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίστηκαν και απόψε.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία του σώματος, Κέβιν Μακάρθι απέτυχε απόψε (για τέταρτη και πέμπτη φορά από χτες) να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την τέταρτη φορά τον ψήφισαν 201 Ρεπουμπλικάνοι (από το σύνολο των 222 Ρεπουμπλικάνων βουλευτών) οι οποίοι είναι σαφώς λιγότεροι από τις τουλάχιστον 218 ψήφους που χρειάζεται για να εκλεγεί.

’Ακαρπη αποδείχτηκε και η πέμπτη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή του προέδρου του Σώματος, καθώς οι 20 «αντάρτες» βουλευτές επέλεξαν άλλον υποψήφιο.

Ειδικότερα, κατά την πέμπτη ψηφοφορία ψήφισαν τον Κέβιν Μακάρθι 201 βουλευτές, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Χακίμ Τζέφρις 212, τον Μπάιρον Ντόναλντς (Ρεπουμπλικάνο από τη Φλόριντα) 20 βουλευτές ενώ και σε αυτή την ψηφοφορία η Ρεπουμπλικάνα βουλευτής Βικτόρια Σπαρτζ από την Ιντιάνα δήλωσε «παρούσα» ενώ στην ψηφοφορία της Τρίτης είχε ψηφίσει υπέρ του Κέβιν Μακάρθι.

Στους πέντε πρώτους γύρους ο Μακάρθι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 203.

Η Βουλή προχωρά απόψε και σε έκτη ψηφοφορία.

Μία απρόσμενη πρωτιά

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως οι κόντρες στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων προκαλούν ενότητα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών καθώς σε όλες τις ψηφοφορίες ο υποψήφιός τους, Χακίμ Τζέφρις ψηφίζεται και από τους 212 βουλευτές του κόμματος.

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε ένα οξύμωρο αποτέλεσμα ψηφοφορίας καθώς μολονότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στο σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων (222) ο βασικός υποψήφιος τους, Κέβιν Μακάρθι, ήρθε δεύτερος και στις πέντε ψηφοφορίες ενώ αντίθετα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Χακίμ Τζέφρις, ήρθε πρώτος παίρνοντας σταθερά 212 ψήφους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα