ΑΘΗΝΑ
21:33
|
24.04.2024
Η Κίνα θα ανοίξει ξανά τα σύνορα με την ειδική διοικητική της περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ την Κυριακή για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα θα ανοίξει ξανά τα σύνορα με την ειδική διοικητική της περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ την Κυριακή για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, καθώς επιταχύνει την εκτόνωση των αυστηρών κανόνων για τον κορονοϊό που έχουν πλήξει την οικονομική της ανάπτυξη.

Το άνοιγμα των συνόρων θα φέρει την επανέναρξη των ταξιδιών χωρίς καραντίνα μεταξύ του χρηματοπιστωτικού κόμβου και της ηπειρωτικής χώρας, αν και θα γίνει με «σταδιακό και τακτικό» τρόπο, ανέφερε σε ανακοίνωση την Πέμπτη το Γραφείο Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο της Κίνας.

Η Κίνα πρόκειται να ανοίξει ξανά στον κόσμο την Κυριακή, καλωσορίζοντας διεθνείς ταξιδιώτες και κατοίκους χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα για πρώτη φορά από το 2020, ακόμη και όταν οι λοιμώξεις αυξάνονται μετά την κατάργηση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Χωρίς να επιβάλει lockdown σε όλη την πόλη, το Χονγκ Κονγκ ακολούθησε στενά τη σκληρή πολιτική της Κίνας κατά του μηδενικού κορονοϊού έως τα μέσα του 2022, όταν άρχισε να χαλαρώνει ορισμένους από τους περιορισμούς.

Η πρώην βρετανική αποικία εγκατέλειψε όλους τα μέτρα της για τον κορονοϊό τον Δεκέμβριο, αλλά οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές εκτός από την άσκηση.

Το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα έχουν ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου όσον αφορά τη χαλάρωση των σκληρών προφυλάξεων για τον κορονοίό και η επαναλειτουργία των συνόρων αναβλήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους λόγω των επιδημιών κορονοϊού ανά περιοχές.

Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι το πολύ 60.000 άτομα την ημέρα είτε από το Χονγκ Κονγκ είτε από την Κίνα θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα από τις 8 Ιανουαρίου.

«Η είσοδος στην ηπειρωτική χώρα μέσω του Χονγκ Κονγκ γίνεται μια πολύ ρεαλιστική και εφικτή επιλογή», είπε ο Λι. «Όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ταλέντων, θα έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα».

Ο Λι είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με τις ρυθμίσεις διέλευσης των συνόρων μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και του κόμβου τυχερών παιχνιδιών του Μακάο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ μπόρεσαν να φτάσουν στην ηπειρωτική χώρα μόνο μέσω του αεροδρομίου της πόλης ή μόνο δύο σημείων ελέγχου, το ένα στον κόλπο Σενζεν και το άλλο μέσω της γέφυρας Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο.

Τα περισσότερα άλλα συνοριακά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού υψηλής ταχύτητας Γουεστ Κούολοουν, έχουν κλείσει από τις αρχές του 2020.

Πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού στην Κίνα στα τέλη του 2019, υπήρχαν περισσότερα από 236 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών στα σύνορά τους ετησίως, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Κίνα δεν θα απαιτεί πλέον από τους ανθρώπους να παρουσιάζουν τεστ για τον κορονοϊό κατά την άφιξή τους στην ηπειρωτική χώρα από το Χονγκ Κονγκ, ενώ η Κίνα θα εκδώσει ειδικές τουριστικές και επαγγελματικές βίζες για κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας για να επισκεφθούν το Χονγκ Κονγκ από τις 8 Ιανουαρίου, ανέφερε το γραφείο.

Η Κίνα θα αυξήσει επίσης τις πτήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ανέφερε.

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ συρρέουν σε κλινικές για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού πριν από το άνοιγμα των συνόρων, κάτι που κάποιοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης για εμβόλια mRNA που δεν είναι ευρέως διαθέσιμα στην ηπειρωτική χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα