ΑΘΗΝΑ
23:03
|
08.05.2024
Η Μόσχα καλεί την ουκρανική πλευρά να κηρύξει επίσης κατάπαυση του πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα ανακοινώσει εκεχειρία στην Ουκρανία από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

Η Μόσχα καλεί επίσης την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να παραστούν στη λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα της γιορτής.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος κάλεσε «όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην εσωτερική σύγκρουση σε μια εκεχειρία των Χριστουγέννων από τις 12:00 μ.μ. ώρα Μόσχας στις 6 Ιανουαρίου έως τις 12:00 π.μ. στις 7 Ιανουαρίου, ώστε οι Ορθόδοξοι να μπορούν να εκκλησιαστούν και να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων»

Ο σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας Μικαΐλο Ποντόλιακ, μέσω Twitter απέρριψε την πρόταση του Ρώσου προκαθήμενου, χαρακτηρίζοντάς την «προπαγανδιστική κυνική παγίδα».

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να εορτάζονται από τους πιστούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο. Ωστόσο, η αυτοκέφαλη ουκρανική εκκλησία επέτρεψε φέτος τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου σε μια κίνηση περαιτέρω αποστασιοποίησης από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα